Henna Brows

Henna Brows

Wil je tijd besparen in je ochtendroutine maar ben je (nog) niet toe aan het laten zetten van permanente wenkbrauwen? Dan zijn Henna Brows misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Henna is een natuurlijke kleurstof die gemaakt wordt van de bladeren van de hennaplant. Deze plant wordt al eeuwenlang gebruikt om huid en haren te kleuren. De kleur van henna kan tot wel 4 weken blijven zitten en is zacht en veilig voor zelfs de meest gevoelige huidtypes.

Voordeel van Henna brows

De kracht van Henna ligt in het feit dat de verf op de huid kan blijven zitten tot wel veertien dagen. Henna brows geven een strakker en donkerder resultaat, waardoor je geen wenkbrauw make-up nodig hebt. Handig toch?

Is Henna niet altijd rood?

Het antwoord op deze vraag is zowel ja als nee. De oorsprong van Henna is terug te vinden in de natuur en is een blijvende kleur die erg goed is voor je haartjes. VIP Huidkliniek Breda werkt met het merk Supercilium Brow Henna. Het merk waar ook Mrs. Highbrow mee werkt. Dit merk werkt met verschillende kleuren, namelijk Blond, Light Brown, Golden Brown, Medium Brown en Dark Brown. Hoe de kleur uitslaat, dat kan bij iedereen anders zijn, echter zal je nooit met rode wenkbrauwen de kliniek verlaten.

Wensen & verwachtingen

Bespreek van tevoren goed met onze huidexperts wat je wensen en verwachtingen zijn. Zo kunnen we samen tot het beste eindresultaat komen. Bespreken van de verwachtingen is belangrijk, omdat de Henna goed aan de huid hecht en langdurig resultaat geeft en dus niet zomaar weg te poetsen is als het er eenmaal opzit.

Testen

Om er zeker van te zijn dat je niet allergisch bent voor brow henna, adviseren we om altijd eerst een testje te doen. Je kunt hier op een eerder moment even voor langskomen. We brengen tijdens de test een beetje hennapasta op je pols aan. Krijg je binnen 48 uur geen allergisch reactie? Dan ben je veilig en zal de Henna brow behandeling van start kunnen gaan!

Verzorging van de Henna brows

Let erop dat je de avond na de treatment de wenkbrauwen niet schoonmaakt. In het algemeen is het wijs om water op de wenkbrauwen te vermijden. Ook huidverzorging op oliebasis, scrubs, peelings en zon en zonnebank kunnen de Henna brow eerder vervagen. Probeer daarom om dit ook zoveel als mogelijk te vermijden.

Henna brows zijn niet geschikt wanneer

  • Je een erg vette huid hebt. De henna verdwijnt dan helaas snel;
  • Je hele lichte wenkbrauwen hebt, of een heel lichte huid;
  • Je al heel donkere en volle wenkbrauwen hebt. De haartjes hoeven immers niet meer te worden geverfd en een afdruk op de huid is dan niet nodig;
  • Je huid geïrriteerd is, of bij wondjes in en rond de wenkbrauwen;
  • Je allergisch of gevoelig bent voor haar- en wenkbrauwverf;
  • Je ooit een allergie hebt gekregen na het aanbrengen van een henna tatoeage;
  • Je na de behandeling van plan bent om heel veel in de zon te gaan;
  • Je zwanger bent.