Tattoo verwijderen

Tattoo verwijderen

Heb je spijt van het zetten van die ene tatoeage? Dan helpen we je graag om de tattoo permanent te verwijderen. Team VIP Huidkliniek Breda is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages in alle maten en kleuren met de ultramoderne YAG-laser. De niet-invasieve behandeling verwijdert je tattoo op een veilige manier, met een minimaal risico op littekens of verlies van huidskleur (hypopigmentatie).

Hoe werkt een tatoeagelaserbehandeling?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat de werking van een tatoeagelaser precies is. De laser bestaat uit lichtdeeltjes die zijn opgeladen met stroom. Hiermee zenden ze energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een straal, waardoor een laserstraal tot stand komt. Een laserstraal is pas effectief als het een doelwit heeft waardoor de straal geabsorbeerd kan worden. In het geval van een tatoeageverwijdering is dit doelwit pigment. Tijdens de laserbehandeling wordt de laserstraal op het pigment van de tatoeage gericht, waarna de inkt van de tatoeage in de huid, de laserstraal opneemt. Doordat de lichtdeeltjes worden opgenomen, ontstaat een grote hitte in de pigmentcellen. Hierdoor schieten de inktdeeltjes van de tatoeage uit elkaar. Dit is meteen aan de huid te zien door een grijsachtige verkleuring. In de dagen daarna gaat het lymfestelsel van het lichaam aan de slag om deze losse inktdeeltjes op te ruimen.

Om een zo goed mogelijk eindresultaat te behalen, zullen meerdere behandelingen plaats moeten vinden. Amateuristisch gezette tattoos hebben gemiddeld 2 tot 5 behandelingen nodig, terwijl professioneel gezette tattoos gemiddeld binnen 6 tot 10 behandelingen weg zullen zijn.

De behandelingen zijn niet pijnloos. Velen vergelijken de gevoeligheid met het zetten van de tattoo zelf, anderen vergelijken het gevoel met het schieten van een postelastiek tegen het te behandelen gebied. Echter is deze pijnsensatie niet gevaarlijk. De behandeling is volledig veilig en je wordt goed op de hoogte gebracht welke verrichtingen wanneer zullen plaatsvinden.

Voorafgaand aan de behandeling

De laserbehandeling is het meest effectief als een groot contrast bestaat tussen de kleur van de tatoeage en de eigen huidskleur. Om deze reden is het belangrijk dat de huid tijdens de behandeling niet door zelfbruiner, zon- of zonnebank gebruind is. De huid mag daarom 3 weken voorafgaand aan de behandeling niet blootgesteld zijn aan zon, zonnebank of enig product met zelfbruiner op het te behandelen gebied.

Alternatief voor laser

Ook tatoeageverwijdering zonder lasertechniek is bij VIP Huidkliniek Breda een mogelijkheid. Deze behandeling wordt uitgevoerd middels de pigment-off techniek. De werking van deze techniek is als volgt: door het inbrengen van een pigment aantrekkende werkstof in de huid met het pigmentatie- of tatoeëerapparaat, zal de ongewenste inkt of het pigment dat in de huid zit afnemen. Deze behandeling werkt als het ware als een magneet. De inkt die in de huid aanwezig is, hecht zich aan de ingebrachte werkstof, waarna het natuurlijke afweersysteem van het lichaam de aan elkaar gebonden deeltjes opruimt en verwijdert.

Laseren of pigment-off?

Het verschil tussen de laser en pigment-off behandeling is dat tijdens de laserbehandeling het pigment in hele kleine stukjes kapot wordt geschoten, waarna het lymfestelsel deze deeltjes op natuurlijke wijze opneemt en afvoert. De pigment-off behandeling baseert de pigmentverwijdering op het inbrengen van een actieve werkstof die kleeft aan de pigmentdeeltjes, waarna het lichaam dit opruimt. Pigment-off geeft geen verandering aan de huidstructuur, geeft geen kans op verbranding en kan alle kleuren verwijderen, zelfs wit pigment; een kleur die de laser niet kan bereiken.