Tattoo- en permanente make-up verwijderen VIP huidkliniek Breda

Tattoo verwijderen

Heb je spijt van het zetten van die ene tatoeage? Dan helpen we je graag om de tattoo permanent te verwijderen. Team VIP Huidkliniek Breda is gespecialiseerd in het verwijderen van tatoeages in alle maten en kleuren met de ultramoderne YAG-laser. De niet-invasieve behandeling verwijdert je tattoo op een veilige manier, met een minimaal risico op littekens of verlies van huidskleur (hypopigmentatie).

Hoe werkt een tatoeagelaserbehandeling?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen wat de werking van een tatoeagelaser precies is. De laser bestaat uit lichtdeeltjes die zijn opgeladen met stroom. Hiermee zenden ze energie uit in de vorm van licht. Dit licht wordt gebundeld in een straal, waardoor een laserstraal tot stand komt. Een laserstraal is pas effectief als het een doelwit heeft waardoor de straal geabsorbeerd kan worden. In het geval van een tatoeageverwijdering is dit doelwit pigment.

Tijdens de laserbehandeling wordt de laserstraal op het pigment van de tatoeage gericht, waarna de inkt van de tatoeage in de huid, de laserstraal opneemt. Doordat de lichtdeeltjes worden opgenomen, ontstaat een grote hitte in de pigmentcellen. Hierdoor schieten de inktdeeltjes van de tatoeage uit elkaar. Dit is meteen aan de huid te zien door een grijsachtige verkleuring. In de dagen daarna gaat het lymfestelsel van het lichaam aan de slag om deze losse inktdeeltjes op te ruimen.

Om een zo goed mogelijk eindresultaat te behalen, zullen meerdere behandelingen plaats moeten vinden. Amateuristisch gezette tattoos hebben gemiddeld 2 tot 5 behandelingen nodig, terwijl professioneel gezette tattoos gemiddeld binnen 6 tot 10 behandelingen weg zullen zijn.

De behandelingen zijn niet pijnloos. Velen vergelijken de gevoeligheid met het zetten van de tattoo zelf, anderen vergelijken het gevoel met het schieten van een postelastiek tegen het te behandelen gebied. Echter is deze pijnsensatie niet gevaarlijk. De behandeling is volledig veilig en je wordt goed op de hoogte gebracht welke verrichtingen wanneer zullen plaatsvinden.

Voorafgaand aan de behandeling

De laserbehandeling is het meest effectief als een groot contrast bestaat tussen de kleur van de tatoeage en de eigen huidskleur. Om deze reden is het belangrijk dat de huid tijdens de behandeling niet door zelfbruiner, zon- of zonnebank gebruind is. De huid mag daarom 3 weken voorafgaand aan de behandeling niet blootgesteld zijn aan zon, zonnebank of enig product met zelfbruiner op het te behandelen gebied.

Alternatief voor laser

Ook tatoeageverwijdering zonder lasertechniek is bij VIP Huidkliniek Breda een mogelijkheid. Deze behandeling wordt uitgevoerd middels de pigment-off techniek. De werking van deze techniek is als volgt: door het inbrengen van een pigment aantrekkende werkstof in de huid met het pigmentatie-off tatoeëerapparaat, zal de ongewenste inkt of het pigment dat in de huid zit afnemen. Deze behandeling werkt als het ware als een magneet. De inkt die in de huid aanwezig is, hecht zich aan de ingebrachte werkstof, waarna het natuurlijke afweersysteem van het lichaam de aan elkaar gebonden deeltjes opruimt en verwijdert.

Laseren of pigment-off?

Het verschil tussen de laser en pigment-off behandeling is dat tijdens de laserbehandeling het pigment in hele kleine stukjes kapot wordt geschoten, waarna het lymfestelsel deze deeltjes op natuurlijke wijze opneemt en afvoert. De pigment-off behandeling baseert de pigmentverwijdering op het inbrengen van een actieve werkstof die kleeft aan de pigmentdeeltjes, waarna het lichaam dit opruimt. Pigment-off geeft geen verandering aan de huidstructuur, geeft geen kans op verbranding en kan alle kleuren verwijderen, zelfs wit pigment; een kleur die de laser niet kan bereiken.

Anti grijs – laser behandeling

Antigrijs laser behandeling

Voorheen een permanente wenkbrauw-tatoeage laten zetten maar niet helemaal tevreden met de resultaten? Maak je dan geen zorgen. Team VIP Huidkliniek Breda helpt je graag om dit probleem op te lossen.

In de loop van de tijd kan de kleur van permanente make-up veranderen naar een grijzig grauwe of koele tint door verschillende factoren. Zo kunnen medicatiegebruik en/of hormoonveranderingen zoals zwangerschap ervoor zorgen dat de kleur anders uitslaat dan gehoopt. Mocht dit bij jou het geval zijn, kunnen we middels een laserbehandeling proberen de oorspronkelijke behandeling te corrigeren. Echter wordt wel vermeld dat de permanente wenkbrauwen met een lagere kwaliteit, moeilijk te corrigeren zijn. In zulke gevallen wordt geadviseerd de wenkbrauwen weg te laseren, waarna een nieuwe permanente wenkbrauw-tatoeage behandeling plaats kan vinden.

Anti rood – laser behandeling

Antirood laser behandeling

Baal je van een in het verleden gezette permanente wenkbrauw-tatoeage die steeds meer rood uit gaat slaan? Team VIP Huidkliniek Breda helpt je graag om de originele kleur zo goed mogelijk terug te krijgen.

Hoe kan het dat de wenkbrauwen roodkleurig uitslaan?

Om de bruine kleur voor de permanente wenkbrauw-tatoeage te creëren, worden rode, gele, groene en zwarte pigmenten samengevoegd. In de loop van de tijd zal als eerst de kleur geel verdwijnen, waarna groen en zwart volgen. Het rode pigment blijft als laatste over. Dit komt doordat het rode molecuul het kleinste en daarmee het slechts afbreekbaar is voor het lichaam.

Het lichaam bevat van zichzelf veel rood melanine en pigment. Als de permanente wenkbrauwmake-up niet opgefrist wordt na een jaar en er gaat langere tijd overheen, kan de rode kleur als enige overblijven.

Naast het verstrijken van de tijd, kunnen ook huidzuren de pigmenten aantasten. De huid heeft een natuurlijke zuurgraad, echter kan deze beïnvloed en zuurder worden door bijvoorbeeld een ongezonde leefstijl met veel suikerrijke voeding, alcohol en drugs. Doordat rood pigment haast niet oplosbaar is voor de huidzuren, blijft deze kleur aanwezig in de wenkbrauwtatoeage.

Contact informatie

Telefoon:

076 521 9302

Onze Social Media

Instagram
YouTube
Google

Heb jij een vervelende tattoo waar je vanaf wilt? Maak dan  een afspraak.

Is je bericht verzonden? Dan nemen wij binnen 24 uur contact met je op.    Afspraak afzeggen?

    Je kunt tot 24 uur van tevoren je afspraak kosteloos annuleren. Dit doe je via de mail of via Whatsapp. Annuleer je niet op tijd, dan worden er altijd no-show kosten in rekening gebracht. Je bent zelf verantwoordelijk dat je afmelding op tijd bij ons is.