Pigmentvlekken verwijderen met laser

Pigmentvlekken verwijderen met laser

Heb je al een tijdje last van dat ene pigmentvlekje op je gezicht of lichaam en wil je hier graag vanaf? Dan bij je bij VIP Huidkliniek Breda op het juiste adres. Wij helpen namelijk graag mee aan het zo helder, egaal en onberispelijk maken van je huid. Wacht dus niet langer en plan je intake in om je pigmentprobleem aan te pakken met onze zeer geavanceerde, vertrouwde en klinisch bewezen effectieve YAG-laser.

Pigmentlaser: hoe werkt het?

Het principe van een laser is gebaseerd op de absorptie van licht door een bepaald chromofoor. Een chromofoor is als het ware een doelwit waardoor het licht opgenomen wordt. In het geval van de pigmentlaser is pigment de chromofoor. Pigment is de kleurstof die in de huid en in het haar zit. Op het moment dat het licht van de laser de huid raakt op de pigmentvlek, neemt het pigment in de huid dit licht volledig op en dit veroorzaakt warmte. Door de ontstane warmte in de huid sterven de pigmentcellen af, waarna het lichaam dit opruimt. Zowel lichaamseigen als niet lichaamseigen pigment (zoals tatoeage) kan met de YAG-laser behandeld worden.

De laser gecertificeerde experts van VIP Huidkliniek Breda stemmen de laserbehandelingen af op de behoeften van jouw huid. Tijdens de intake zullen de beste behandelingsopties voor je worden beoordeeld en bepaald zodat je de vlekkeloze, heldere en egale huid krijgt die je altijd al wilde hebben.

YAG-laser voor iederen?

Doordat de laser zich richt op pigment, is de behandeling het meest effectief op pigmentproblematieken die een groot contrast vertonen met de omliggende huid. Dit maakt dat de toepassing van een pigmentlaser minder geschikt is voor mensen met een donkerder huidtype, omdat deze huiden van nature veel pigment bevatten en dat willen we natuurlijk niet beschadigen.

Voor, tijdens en na de behandeling

Voorafgaand aan de behandeling is het belangrijk dat de huid niet zon-of zonnebankgebruind is. Dit kan de behandeling namelijk minder effectief maken doordat het eerder besproken huidcontrast minder groot is. Het laseren van een zongebruinde huid kan pigmentbeschadiging opleveren.

De laserbehandeling kan als gevoelig worden ervaren en treedt een branderig gevoel op. Direct na de laserbehandeling kan kortdurende roodheid en zwelling ontstaan en een witte tot grijze verkleuring van het pigment. Tijdens de genezing van de huid zullen donkergekleurde oppervlakkige korstjes en schilfertjes ontstaan die binnen 1 tot 2 weken loslaten. Probeer hier zelf niet aan te zitten, om het eindresultaat zo optimaal mogelijk te houden.

Na de behandeling is het erg belangrijk uw huid goed te behandelen met een zonbeschermingsfactor. Omdat de huid intensief behandeld is, is zij meer kwetsbaar voor invloeden van buitenaf zoals zonlicht. Om bijwerkingen zoals donkere verkleuringen te voorkomen is het gebruik van een goede SPF voor minimaal 3 maanden noodzakelijk.

Bijwerkingen

Ernstige bijwerkingen zijn littekens, echter zijn deze zeer zeldzaam. Bij donkere huiden kan hyperpigmentatie (donkerdere verkleuring van de huid) of hypopigmentatie (lichtere verkleuring van de huid) optreden, omdat deze huiden hier meer gevoelig voor zijn. Als dit het geval is zal deze ‘’hyperpigmentatie’’ of ‘’hypopigmentatie’’ vanzelf binnen 3 tot 6 maanden verdwijnen. In zeer zeldzame gevallen is dit permanent.

Als je op zoek bent naar een heldere, egale en onberispelijke huid, laat ons dan die ongewenste pigmentvlekken voor je verwijderen met onze zeer geavanceerde, vertrouwde en klinisch bewezen lasermachine.

Onze laser gecertificeerde experts stemmen de laserbehandelingen af ​​op de behoeften van jouw huid. We zullen je voorzien van een intake om de beste behandelingsopties voor je te beoordelen en te bepalen, zodat je een vlekkeloze, heldere en egale huid kunt krijgen die je altijd al wilde hebben.